Cyna (Tin)

Cyna (Sn) jest metalem, który w kosmetyce może być wykorzystywany jako składnik w produktach pielęgnacyjnych i kolorowych, często w postaci związków, do poprawy wyglądu skóry i jako antyoksydant.

Właściwości

Poprawa wyglądu skóry, antyoksydacyjne.

Działanie

Może pomagać w poprawie wyglądu skóry, działać antyoksydacyjnie i chronić przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Skutki uboczne

Cyna jest generalnie uważana za bezpieczną w użyciu zewnętrznym, jednak nadmierne stosowanie niektórych związków cyny może być niekorzystne.

Występowanie

Związki cyny mogą być obecne w kremach, balsamach, produktach do makijażu oraz w produktach przeznaczonych do pielęgnacji paznokci, gdzie przyczyniają się do poprawy estetycznej wyglądu.

Składnik znajdziesz w produktach